Back to Top

+420 602 227 909

Regional Opava článek

20. 03. 2023
Radek Schulz
0
REGIONÁLNÍ TURNAJ OPAVA
V sobotu se odehrál další turnaj MSK kraje, tentokráte byla hostitelským městem Opava. Vzhledem ke konkurenci softové RGP a jednoho velmi dobře dotovaného, rovněž softového turnaje v Orlové se sešlo slušných 10 dvojic a 23 jednotlivců. Co nebylo dosaženo na kvantitě, vyrovnávala kvalita. Své zástupce zde měly krom domácích i města Krnov, Ostrava, Frýdek Místek, Havířov, Orlová a dokonce i Olomouc a Zlín.
A stejně jako v Olomouci týden minulý, svého zástupce vyslali i ligový mistři z Mustang Darts.
 
Dvojice byly odehrány ve dvou skupinách a do semifinále se dostali první dvě nasazené a k nim domácí borci a dvojka z Frýdku Místku. Zatímco semifinále byly vcelku dramatické, finále se stalo jasnou záležitostí nejvýše nasazených.
Semifinále:
Daniel Barbořák/Dominik Moravčík vs. Jan Koždoň/Tony Kubáň 4:2
Jan Armlich/Kamil Hrtoň vs. Martin Vaněk/ Ondra Fryštacký 4:2
Finále:
Daniel Barbořák/Dominik Moravčík vs. Jan Armlich/Kamil Hrtoň 5:0
 
V turnaji jednotlivců byl systém velmi nemilosrdný, neboť postupovalo pouze osm nejlepších, takže nebylo snadné se mezi ně probojovat. Čtvrtfinále nabídlo velké bitvy, neboť hned tři skončily poměrem 4:3. Mezi poslední čtyřku se nakonec probojovali Daniel Barbořák, Dominik Moravčík, Ondra Fryštacký a Marek Polyák. I semifinále nabídlo slušnou kvalitu, do finále nakonec postoupila dvojice Barbořák-Moravčík. Celkové vítězství pak vybojoval finalista posledního Českého poháru.
Čtvrtfinále:
Ondra Fryštacký vs. Luděk Šimeček 4:3
Vašek Trnka vs. Dominik Moravčík 1:4
Marek Polyák vs. Našud Keded 4:3
Daniel Barbořák vs. Johny Armlich 4:3
Semifinále:
Ondra Fryštacký vs. Dominik Moravčík 4:5
Daniel Barbořák vs. Marek Polyák 5:3
Finále:
Dominik Moravčík vs. Daniel Barbořák 6:4