Back to Top

+420 602 227 909

Členské příspěvky a digitalizace

18. 08. 2024
Jiří Šinfelt
0

Od 1.1.2025 vstoupí zavedení plateb členských příspěvků pro všechny členy ČŠO, ve výši 400 Kč za dospělou osobu a 200 Kč za nezletilého.  Tato povinnost pro organizaci vyplývá nejen z rozhodnutí rady NSA ( https://nsa.gov.cz/povinne-clenske-prispevky/ ), ale i z důvodů následného rozvoje klasických šipek (vysvětleno níže).

Prosíme nezaměňovat ligové licence a nový členský příspěvek. Ligové licence platí jen pro hráče hrající ligu, startující na turnajích I. a II. kategorie a  Czech openu.. 

Členské příspěvky budou povinné pro všechny členy ČŠO. Doposud jsme jako sportovní organizace bez členských příspěvků, pouze s poplatkem za registraci do ČŠO (100 Kč). 

K tomuto kroku se váže i ten další, kterým je digitalizace svazového systému - pro lepší orientaci v systému, ohledně členství (reg. čísla, platby), možnosti v přehledu v žebříčcích, o turnajích, hracích místech a činnosti ČŠO. Vzhledem k našim specifickým potřebám digitalizace , jsou pouze dvě cesty - koupě softwaru od specializované firmy, nebo cesta vlastní výroby z řad šipkařů, kteří mají zkušenosti v IT. Je tu možnost kombinace obou cest, kdy část se pořídí od profesionální firmy a k tomu se vytvoří moduly od IT šipkařů, tím se cenové náklady sníží. Teď probíhá jednání o nacenění od specializované firmy na sportovní systémy. 

Přihlásil  se se nám kolega šipkař ohledně výroby systému, který má 20 let IT zkušeností( nelze jeho pomoc a zájem odmítnout)  a tak je z  tohoto důvodu třeba vytvořit tým spolupracovníků, co pomůžou při výrobě modulů. Je potřeba znalostí: MYSQL, MSSQL server Backend development: C#.NET, .net 7 Front-end: Angular, React.JS , TypeScript, Node.JS.....Pokud máte znalosti,, zkušenosti a chuť se stát členem tohoto týmu, obraťte se na nás .

Dalším krokem který chceme udělat, je posun Českých pohárů do větších sportovních hal, neb počet účastníků atakuje 200 startujících. Předpoklad je i další nárůst startujících, tak nám dosavadní prostory kapacitně nemohou stačit. Poohlížíme se po větších prostorech, což momentálně nese riziko nepřiměřených vzdáleností, kde se SH dá sehnat za velmi rozumnou cenu, jen nebude pro všechny dostupná z pohledu logistiky. Pokud ve svém okolí víte o prostorech s dostačující kapacitou ,s možností ubytování v okolí,  a internetového připojení pro možnosti zápasových přenosů, prosíme o vaše tipy, které rádi prověříme a pokusíme se o domluvu s pronajímateli.

Děkuji za podněty.

Jiří Šinfelt