Back to Top

+420 602 227 909

2010 BDO World Championships – rozlosování a info

29. 12. 2009
Admin
0

trošku ve „stínu“ PDC se odehraje již 33. ročník mistrovství světa, které pořádá organizace BDO. Turnaj letos oslaví 25ti leté působení v hotelovém komplexu Lakeside Country Club ve Frimley Green. Titul bude obhajovat Ted Hankey a Francis Hoenselaar, která loni sesadila z trůnu sedminásobnou vítězku, Trinu Gulliver z Anglie....
Většina hvězd odešla z BDO do PDC (nejčerstvější přestupy: Mark Webster – mistr světa 2008, Simon Whitlock – vícemistr světa nebo Gary Anderson – vítěz IDL). Zřejmě lukrativní sponzorské smlouvy nebo anglický konzervatismus (nejspíš u Martina Adamse) drží tyto hráče stále v BDO: Darryl Fitton, Tony Oshea, Ted Hankey, Martin Adams, bratři Westové nebo John Walton. Turnaj již tradičně přenáší kanál BBC 1 a hrát se začíná 2. ledna 2010.



O podmínkách kvalifikace na tento turnaj se toho už napsalo dosti. Spíše než MS bych to nazval mistrovstvím Velké Británie. Pro našince či jiné hráče ze střední a východní Evropy je velkým úspěchem se na tento turnaj vůbec dostat. Kvalifikační kritéria jsou dosti přísná a troufnu si tvrdit, že pokud by se TOP 16 hráčů z BDO zúčastnilo tohoto kvalifikačního turnaje od prvního kola, možná by se na Lakeside vůbec nedostali. Pár vyvoleným hráčům ze střední Evropy se to ale v minulosti podařilo. Na Lakeside startoval K. Ratajski a M. Suljovič.





ROZLOSOVÁNÍ - ŽENY



Lawman vs. Ithurralde

Gore vs. Edwards

Armstrong vs. Hedman

Gulliver vs. Hoenselaar





ROZLOSOVÁNÍ - MUŽI



White vs. Bunting

Oshea vs. Green

Ten Berge vs. Woods

Norris vs. Wagner

Walton vs. Van de Wiel

Hankey vs. Robson

Barilli vs. T. West

Fitton vs. Chisnall

Henderson vs. Michels

Waites vs. Hanvidge

Atkins vs. Carter

Prins vs. Phillips

S. West vs. McCloskey

Montgomery vs. Thompson

Mitchell vs. Gurney

Adams vs. Fleet