Back to Top

+420 602 227 909

2013 BDO World Darts Championship - první kola

10. 01. 2013
Admin
0

Tak se nám mistrovství světa BDO/WDF přehouplo přes druhé kolo do čtvrtfinále, v ženách do semifinále.
V prvním kole se zrodilo zatím asi největší překvapení turnaje, když trojnásobný vítěz Martin Adams podlehl Jimmy Hendriksovi z Holandska 2:3 na sety. Nutno podotknout, že si to utkání popularní Wolfie slušně prodabloval. Do druhého kola nepostoupil obhájce Christian Kist z Holandska, ale to zas tak velké překvapení nebylo, Robbie Green ho přehrál poměrně hladce 3:1 na sety.

Druhé kolo:

Stephen Bunting nasazená jednička podlehl dobře hrajícímu Darrylu Fittonovi 2:4 na sety.V dalším kole se utká s Wesley Harmsem z Holandska, který porazil nám dobře známého Alana Norrise 4:2. Alan vedl 2:0 na sety, ale Harms zlepšenou hrou zápas otočil ve svůj prospěch.

Skvěle hrající Robbie Kong Green porazil 4:1 Scotta Mitchella a ve čtvrtfinále vyzve dobře hrajícího Tonyho O'Sheu,který si poměrně hladce poradil se Stevem Douglesem také 4:1.Tony nastoupil ve velkém stylu, když hned první leg zavřel 161.

Scott Waites přešel přes slušně hrajícího Belgičana Geerta De Vose 4:1 a narazí na Paula Jennigse,který bez problémů vyřadil irského kvalifikanta Jasona Cullena 4:0.

Jan Double Dekker porazil urputně se bránícího sympaťáka Garryho Thompsona 4:3 a vyzve syna legendárního Bobby George Richiho,který si v nervózním zápase poradil s přemožitelem Martina Adamse,Jimmy Hendriksem 4:2.

Čtvrtfinále ve zkratce:

(16) Darryl Fitton (Eng) vs. (8) Wesley Harms (Nl)

(5) Robbie Green (Eng) vs . (4) Tony O'Shea (Eng)

(3) Scott Waites (Eng) vs. Paul Jennings (Eng)

(7) Jan Dekker (Nl) vs. (15) Richie George (Eng)



V ženském turnaji také nemají nasazené hráčky na růžích ustláno, do semifinále prošla jen nasazená dvojka obhájkyně titulu Anastasia Dobromyslova, když porazila svoji kamarádku Lorain Farlam 2:0.

V semifinále vyzve Trinu Gulliver, jež přešla přes Julii Gore z Walesu, dočkáme se tak opakování loňského vyhroceného zápasu?

Nejlepší zápas, bohužel mimo kamery, odehrály Lisa Ashton (průměr 79,41) s Detou Hedman (73,83), výborný výkon Lisy znamenal stop pro nasazenou jedničku, byť měla druhý nejvyšší průměr v prvním kole. Holandsko zastupuje v semifinále Sharon Prins, která si poradila s Irinou Armstrong hrající za Německo.