Back to Top

+420 602 227 909

Open - Přerov 15.1.2007

18. 01. 2007
Admin
0

Výborný obsazením i hrou, dramatický svými zápletkami, pro někoho radostný, pro jiného velmi smolný. Takový byl pondělní turnaj v ATLANTIS clubu v Přerově.
Skvělými 20 hráči obsazený turnaj začal, jak je zvykem, losováním, a už složení prvních dvou skupin vyvolalo první emoce, neboť obě byly označeny jako skupiny smrti,bez jasných faovritů na postup.Další dvě skupiny měly své favority na pohled jasné, ale jak se ukázalo nebylo vše jisté ani tady.

Skupinu A (Hynčica, Pecháček, Jopek, Fitz, Šrom) vyhrál bez porážky Petr Hynčica, což není úplně tak obvyklé. O druhém postupujícím rozhodly až závěrečné dva zápasy. Vše nasvědčovalo tomu, že hráči na 2-4 místě budou mít stejné body i skóre.

Už v tom prvním však stratil svou šanci Dan Fitz když nečekaně prohrál s Petrem Jopkem 2:1. V posledním zápase David Pecháček musel tedy porazit P. Hynčicu, což se mu nepodařilo a ze 2.místa tak postoupil napjatě sledujíci Petr Šrom, který Davida ve skupině porazil.

Skupina B (Dolinek, Kaláb, Jakubík, Macíček, Fabian) byla tou opravdovou skupinou smrti.Už ve svých prvních dvou zápasech ztratil svou šanci velký favorit nejen na postup ze skupiny Michal Dolinek. Jako první dohrál své zápasy Mojmír Fabián a se třemi vítězstvími ze čtyř zápasů, velmi napjatě očekával výsledky posledních dvou zápasů ve skupině. V tom prvním trochu nejistě porazil Martin Macíček 2:1 Martina Jakubíka a stal se tak druhým hráčem se třemi výhrami. Vše měl rozhodnout poslední zápas Ladi Kalába se zklamaným Michalem Dolinkem. Michal opět potvrdil, že i přes dobrou hru dnes prostě nezavře, i kdyby tu šipku do dablu donesl. Laďa tak vyhrál 2:0 a stal se třetím hráčem se třemi výhrami. O postupu tedy rozhodovaly vzájemné zápasy. Jediný leg rozhodl o tom, že Černého Petra si velmi zklamaně odnesl Mojmír, který už s tím nemohl prostě nic dělat.

Skupinu C (Dufek, Hrubá, Tvrdoň, Dostálová, Závrbský) zcela jednoznačně ovládl Martin Dufek, který neztratil jediný leg.

O druhé místo byl však velmi napínavý souboj mezi Katkou Hrubou, Honzou Tvrdoněm a Kamilem Závrbským. Nejprve Honza
prohrál s Kamilem 2:0, poté Honza porazil Katku také 2:0 a v posledním zápase této trojice Katka porazila Kamila, ale bohužel pro ni pouze 2:1. Právě ten jeden leg rozhodl při rovnosti bodů o postupu Kamila ze 2.místa.Pátá ve skupině Petra Dostálová neměla zrovna svůj šťastný den a obsadila bez výhry páté místo.

Skupinu D (Nedorostek, Povýšil, Pavel Krempa, Koláček, Romsy) opanoval Laďa Koláček ,který prohrál pouze jeden leg a po zásluze vyhrál. Na opačném konci tabulky skončil ,po velmi smolných zápasech (3 x 1:2), bez vítězství nováček Robert Romsy. O druhé místo vrcholil velmi dramatický souboj, mezi Pavlem Povýšilem, Tomášem Nedorostkem a Pavlem Krempou až ve třetím legu posledního zápasu skupiny mezi Tomášem a Pavlem Povýšilem. Poté co Pavel nedokázal zavřít ve svůj prospěch(všichni tři by měli stejné skóre i body), dal vítězný dabl Tomáš a obsadil tak druhé postupové místo.

V prvním kole K.O. pavouka si celkem přesvědčivě poradili P.Hynčica s K. Závrbským 4:1 a M. Dufek s P. Šromem také 4:1.

V dalším zápase zvítězil L. Kaláb až po velmi vyrovnaném průběhu nad stále se lepšícím T.Nedorostkem 4:3. Poslední čtvrtfinále

byl nádherný boj ,plný 100+ hodů, mezi M.Macíčkem a L.Koláčkem.Oba hráči předváděli výborné šipky a i tady, poté co Laďa vyrovnal na 3:3 14. šipkou, se hrál sedmý leg. Ten pro sebe získal Martin a postoupil do semifinále.

V semifinále se utkali Martin Dufek s Laďou Kalábem a Petr Hynčica s Martinem Macíčkem.

To první pro sebe získal velmi koncetrovaně hrající Martin Dufek 4:1 a postoupil do finále.Druhý zápas bylo další drama tohoto večera.Velmi dobrá hra a hlavně skvělé dably vynesly Martinovi vedení 3:0 a zdálo se ,že je po zápase.V šestém kole 4.legu ale Martin nezavřel o pár milimetrů 138,což okomentoval slovy "tak a teď jsem to celé prohrál". Možná ani sá m netušil jak pravdivá to byla slova, neboť Petr následně zavřel ,a poté zlepšenou hrou a hlavně dablama celý zápas otočil a stal se druhým finalistou.

Finále bylo skvělou tečkou za tímto krásným turnajem. Martin a Petr předvedli skvělou šou se čtyřmi bingy deseti 140ti bodovými a dalšími 100 i 100+ bodovými hody. Tím jistějším především na dablech byl Petr a zvítězil 5:2.

Závěrem lze říci, že to byl svou dramatičností, emocemi, atmosférou i hrou zatím nejlepší turnaj co se zde hrál. Chtěli bychom poděkovat všem hráčům za účast, agentuře 4 5 za velmi dobrou organizaci, vlastně za vůbec nějakou organizaci, vlastně bychom jim chtěli poděkovat za úplně všechno a těšíme se na další skvělé turnaje.

Agentura 4 5 Petr Hynčica, Martin Dufek